Rivièra: Gids voor de Catalaanse kust

In dit boek reizen Peter Jacobs en Erwin De Decker langs de Catalaanse Rivièra, een wervelende trip van 500 kilometer door ’het blauwe paradijs’ van de Costa Brava en de Costa Daurada. Ze genieten van de zon op brede zandstranden en in baaien tussen rode rotsen. Ze wandelen door romantische botanische tuinen en over spectaculaire wilde kapen. Ze bezoeken Reus, de geboortestad van architect Antoni Gaudí, en Portlligat, de woonplaats van kunstenaar Salvador Dalí. Ze verkennen het onbekende Tortosa met zijn middeleeuwse decor, maar ook Platja d’Aro en Lloret de Mar liggen op de route. Ze houden halt in Sitges, waar de regenboogvlag wappert, en Palamós, waar vissers nog dagelijks hun vangst aan wal brengen.
Ze gaan zelfs in Barcelona op het strand liggen en trekken op citytrip naar het Romeinse Tarragona en naar het verrassend kleurrijke Girona. Rivièra, Gids voor de Catalaanse Rivièra is de ideale reisgezel voor wie van de Noord-Spaanse stranden wil genieten en daarbij af en toe het hinterland wil ontdekken. De gids is uitgegeven bij Lannoo, kost 22,50 euro en is te koop in elke boekhandel of klik hier

Citytrip naar MADRID

In hun handige reisgids 100x Madrid serveren Erwin De Decker en Peter Jacobs 100 bijzondere tips in de stad en de ruime omgeving, aangevuld met een reeks zorgvuldig uitgekozen hotels en restaurants. Kortom, een ongewone, persoonlijke reisgids voor een gevarieerde citytrip.
Madrid heeft al het grootse dat bij een metropool met een rijke geschiedenis past, maar het is ook een vernieuwende en open stad.
Madrid is natuurlijk dé bestemming voor kunstliefhebbers die een onuitputtelijk gamma willen: van het Prado, een schatkamer vergelijkbaar met het Louvre, tot de Matadero, het enorme stadsslachthuis dat een centrum voor hedendaagse kunst geworden is. Maak een wandeling over de honderdjarige Gran Vía, de Madrileense Broadway. Word stil bij het monument voor de slachtoffers van de terreuraanslagen van 2004. Ga een balletje trappen bij Real Madrid. Drink een vermut in een taberna vol stierenvechtersouvenirs, proef de tapas in een cervecería vol tegeltjes en ga de hele nacht stappen.
Een verticale tuin bij een zwevende elektriciteitscentrale, een tropisch bos op het stationsperron, een wolkenkrabber uit de fifties, flamenco uit Andalusië, fietsen langs de rivier? Madrid biedt steeds weer verrassingen.
100x Madrid biedt ook insidertips om de stad en de ruime omgeving te verkennen, om te eten, te drinken, te shoppen, te dansen en te slapen.

100 x Madrid, van Erwin De Decker en Peter Jacobs, uitgeverij Lannoo, 256 blz., 17,99 € (met uitneembare stadskaart en metroplan) / ISBN 9789020997156. Te koop in elke (internet-)boekhandel .